top of page

HANDELSBETINGELSER FOTOGRAFERING
(Handelsbetingelser for webshoppen finder du via menuen 'SHOP ART')

1 | Virksomhedsoplysninger

FOTOGRAF METTE OVGAARD
Slagtehusgade 44, 1. tv

1715 København V
CVR nr.: 40095381
Telefon: 28833363
Email: mail@metteovgaard.dk

2 | Booking

Du kan booke mig på forskellige måde: via telefon, kontaktformular, pr mail og via mine sociale medier.

3 | Priser og betaling

Hos FOTOGRAF METTE OVGAARD er alle priser angivet eks. moms med mindre andet er angivet. Efter fotograferingen modtager du et link til et udvælgelsesgalleri, hvorfra du kan vælge dine billeder. Når først billederne er udvalgt, går jeg i gang med den endelige redigerering af de valgte billeder og bestillingen kan ikke fortrydes. Når du modtager de endelige billeder, modtager du samtidig en faktura på mail med betalingsfrist på 8 dage. Betaling sker til Lunar Bank.

Kørsel mere end 20 km til og fra virksomhedens adresse afregnes med 3.67 kr. pr. km., som lægges ind i den samlede pris.

4 | Ændring og aflysning

Hvis der opstår ændringer i vores aftale, bedes du informere mig om dette hurtigst muligt, af hensyn til min kalender, da jeg afviser andre opgaver, så snart din aftale er bekræftet.

Ved ændring af tidspunkt eller aflysning senere end 48 timer før den aftalte fotografering faktureres 800 kr. ex moms, da jeg herefter har meget lille mulighed for at genbesætte tiden. Dette kan fraviges efter aftale, hvis fotograferingen eksempelvis er afhængigt af vejret.

Jeg forbeholder mig ret til at aflyse en fotografering ved sygdom eller andre uforudsete begivenheder. I det tilfælde vil jeg hurtigst muligt forsøge at aftale en ny dato.

5 | Levering

Alle billeder leveres digitalt med mindre andet er aftalt.
Efter fotograferingen leveres det aftalte antal færdigredigerede billeder inden for 2-4 uger med mindre andet er aftalt på forhånd.

6 | Ophavsret

Som fotograf beholder jeg ophavsretten til billederne. Som kunde får du naturligvis brugsret til dine billeder jf. afsnit 7.

Som fotograf har jeg ophavsretten efter billederne er leveret. Ønsker jeg at bruge billederne til offentligt brug på fx de sociale medier, indhenter jeg altid samtykke fra kunden først og respekterer, hvis du ikke ønsker billederne offentliggjort. Ønsker du at frikøbe billederne (således, at jeg ikke længere har ophavsretten) koster det 50% oven i den samlede pris. Dette sker efter forudgående aftale mellem dig som kunde og mig som fotograf.

Det er ifølge lov om ophavsret ikke tilladt at bruge eller kopiere billeder fra denne hjemmeside eller tilhørende sociale medier og bruge til egne sociale medier, hjemmesider eller privat uden forudgående skriftlig aftale med FOTOGRAF METTE OVGAARD.

Sker dette alligevel faktureres uden yderligere varsel 950 kr. pr. billede og billedet kan kræves fjernet/slettet. Det samme gælder brug af billeder med vandmærke.

Yderligere uddybning af ophavsret findes i Lov om Ophavsret.

7 | Brugsret

Som kunde får du naturligvis en brugsret til de leverede billeder. For at beskytte mig som fotograf gør nedenstående betingelser for brugsretten sig gældende.

Generelle betingelser for brug:
Før levering er der tænkt grundigt over format, billedkomposition og redigering for at opnå det rette udtryk. Anvendelse af filtre og anden ændring af billederne (fx fritlægning), der ændrer på mit udtryk som fotograf frabedes derfor. Ønsker du et andet udtryk, så kontakt mig for at høre om mulighederne.

Betingelser for erhvervsmæssig brug:
Ved levering af billederne gives der også tilladelse til at bruge billederne til markedsføring af den virksomhedsaktivitet, som blev oplyst ved booking. For at sikre, at jeg kan stå inde for anvendelsen af billederne skal anmodes om en ny tilladelse, hvis virksomhedens aktivitet ændres.

Hvis billederne er bestilt til privat formål, er det ikke tilladt at bruge billederne i markedsføring uden forudgående tilladelse (jf. Se Betingelser for brug af billeder købt til privat brug).

Billederne må efter aftale udleveres til og deles af tredjemand i forbindelse med markedsføring for virksomheden med brugsret til billederne. Bemærk at kreditering af Fotograf Mette Ovgaard er påkrævet ved tredjeparts anvendelse, jf. nedenstående.

Billederne må ikke anvendes af tredjepart til andet end relevant markedsføring for virksomheden med brugsret til billederne ligesom de ikke kan videresælges da jeg som fotograf beholder ophavsretten til billederne jf. afsnit 6. Jeg videresælger naturligvis heller ikke billeder af personer uden forudgående tilladelse fra den pågældende.

Betingelser for brug af billeder købt til privat brug:
Når billederne er leveret til dig, har du ret til at anvende dem til privat brug inkl. at printe dem, forære dem i gave til venner og familie samt dele dem på sociale medier og hjemmesider af privat karakter.

Kreditering af fotograf
Jf. Lov om Ophavsret § 3 har jeg som fotograf ret til at blive krediteret med navns nævnelse ved offentliggørelse af billederne.

Billeder udvalgt i udvælgelsesgalleri:
Billeder fremsendt til udvælgelse må ikke benyttes på nogen vis herunder kopieres, downloades, affotograferes, udskrives eller deles, da de udelukkende må gennemses med henblik på udvælgelse i forbindelse med bestilling.

8 | Fortrydelsesret

Idet billederne fremstilles efter dine specifikationer og med et tydeligt personligt præg frafalder fortrydelsesretten, så snart du har valgt de billeder fra udvælgelsesgalleriet, der skal færdigredigeres.

9 | Databehandling

For at vi kan indgå aftale har jeg brug for at behandle følgende oplysninger om dig:

Navn
Adresse
Telefonnummer
E-mailadresse
Billeder

Jeg behandler dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig, og for at kunne behandle henvendelser vedrørende dit køb. Behandlingen sker i henhold til persondatapolitikken for FOTOGRAF METTE OVGAARD. Heri kan du læse mere om, hvordan dine oplysninger behandles.

9 | Kontakt

Ved spørgsmål eller kommentarer, kontakt mail@metteovgaard.dk

bottom of page